2012. április 24., kedd

Lasertag: Sport vagy játék?

2 hónappal ezelőtt az egyik barátom felhívott és megkérdezte nincs-e kedvem lézer harcolni. Sokáig fogalmam sem volt mi is az a lasertag, amíg el nem kezdtem nézni egy bizonyos sorozatot J. Annyit tudtam, hogy olyan, mint a paintball annyi különbséggel, hogy itt nem festékgolyókkal kell szétlőni egymást – ami baromira tud fájni – hanem egy infra tartományban működő fegyverrel. Így nem kell sem védőfelszerelés, sem attól tartani, hogy kék-zöld foltos leszel mindenhol. Annak a bizonyos sorozatnak köszönhetően már alig vártam, hogy elmenjünk játszani.
Amikor megérkeztünk egy hatalmas fekete „játszótér” előtt voltunk, ahol ismertették a szabályokat és előírásokat. Mindenki megkapta a saját sisakját, fegyverét, kijelöltük a két csapat tagjait, és már kezdődhetett is a játék. Mondanom sem kell, hogy egyetlen cél lebegett a szemem előtt: mindenáron szétlőni a másik csapatban lévő barátaimat J.
Amikor jelt adtak az indulásra bementünk a hatalmas, UV fényekkel megvilágított „csatatérre”. Elbújtunk a felállított falak mögött és vártunk, hogy bejöjjenek a többiek, és elkezdődjön a harc. Az első 5 perc fejetlen rohangálása és lövöldözése után, hamar rá kellett jönnünk, hogy ez közel sem olyan egyszerű, mint azt gondoltuk. Az első játék vége után mindenkiről szakadt a víz és levegő után kapkodtunk. A folyamatos rohangálás, guggolás, hajolgatás, futkározás nagyon sokat kivesz az emberből. Amikor bent vagy és az „életedért” küzdesz nem is érzed, hogy mennyit kivesz belőled a játék. De miután vége, és kijössz 5 percre pihenni - míg újratöltődnek a fegyverek - akkor érzed igazán, hogy ömlik rólad a víz és mennyire fárasztó is az egész.  És itt jön a kérdés: lehet, hogy ez nemcsak játék, hanem sport is?
Szerintem igenis felfoghatjuk a lézer harcot sportként is. A játék után napokig izomlázam volt. A legjobb az egészben az, hogy „harc” közben rengeteg mozogsz. Csak ajánlani tudom mindenkinek, hiszen a szórakozás mellett még sportolhatsz is, és mindezt úgy, hogy egyáltalán nem érzed nyűgnek a sok futást és mozgást.

Ugye, hogy mennyire ferge… - várjatok egy kicsit - …teges is a lézer harc?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése