2012. április 28., szombat

Egyetemi szerdák a Margitszigeten

Ahogy már Balázs is írta, fantasztikus érzés a szigeten róni a kilométereket. A Nike+ Run Club szervezésében létrejött egy olyan rendezvénysorozat, ami kifejezetten egyetemistáknak szól.
Ezért még akár a város másik feléből is érdemes az északi szigetre kiutazni. Minden szerdán 6 órától várják a profi futóedzők a futni vágyókat.

Nem kell megijedni, ide biztosan nem csak profik fognak jönni. Az edzők segítenek abban, hogy alaposan bemelegítsünk, az első bemelegítést a Fitness Lady Rubint Réka tartotta, és lelkesen biztatta arra a fiatalokat, hogy ne álljanak meg egy körnél. Ő simán lefutott kettőt, fantasztikus kondiban van.

A bemelegítés után lehet választani, hogy ki milyen tempóban, illetve milyen távon szeretné kipróbálni magát. A bátrabbak bevállalhatják a 25 perces időt a szigetkörre, aki csak most barátkozik vele, annak ajánljuk a 32-35 perces turnust, aki pedig még teljesen kezdő, az futhat az atlétikapályán, persze ott is rekortánon. Mind a három esetben edzők kísérik a futókat, akik még futás közben is csupa hasznos információval szolgálnak.

A futás után mindig van valami izgalmas program. Ez a múlt héten Nintendo Wii volt, és X-box is. Ezek, ha jól értesültünk állandó programként lesznek jelen minden szerdán. Semmiféleképpen sem érdemes korán hazamenni! Közeledik a Foci EB, és az Olimpia is, így a Cha-Cha-Cha által szolgáltatott TV-ken ezeket is nyomon lehet követni. Menjetek minél többen, nagyon fontos a testmozgás. Itt az se féljen, aki még sose futott, hisz a szakképzett edzők bármiben segítenek. Sportot elkezdeni egyedül sokkal nehezebb, így sorstársra is lelhet itt az ember.
Ha pedig már valaki annyira profi, hogy egy körnél meg sem tud állni, az kérhet az edzőktől személyre szabott edzéstervet, amivel teljesítményét fokozatosan növelheti, így akár a következő állomás egy félmaraton, vagy egy maraton is lehet!

A következő szerdai eseményről bővebb információk: https://www.facebook.com/events/390344084343984/

Egyéb tippjeink, ahol nagyon jó lehet futni: Kopaszi gát. Ez a Lágymányosi-híd budai hídfőjénél található, parkosított terület tele zölddel. Amikor beköszönt a meleg mindig rengeteg fiatal lepi el a helyet. Ez most már csak fokozódni fog, hisz hamarosan a szomszédban nyit a megújult Zöld Pardon.

Itt egy jó kis futásra biztató reklám:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése