2012. május 12., szombat


Endless Summer!?

Ha esetleg még valaki nem tudna róla, akkor most itt az ideje, hogy megtudja, nyáron Foci EB lesz, melynek kezdete június 8-a. Az idei himnusz érdekessége, hogy egy német-amerikai származású énekesnő angolul fog énekelni minden mérkőzés előtt és után is, valamint amikor csak lehetséges, ahogy az már tavaly is volt a waka wakával, unalomig fogják játszani, és valószínűleg már a nyár végére mindenkinek elege lesz belőle.


Külön érdekesség, hogy jelen esetben nem egy világsztárt bíztak meg a hivatalos dal feléneklésével, azonban még jól is elsülhet ez a lépése a szervező országoknak, az egzotikus külsejű Oceana azonban Kelet-Európában már szerzett magának hírnevet és rajongókat ezzel a 2009-es számával.


A Lengyelországban és Ukrajnában is népszerű énekesnő kiválasztott Endless Summer című számát nem csak a rádióban fogjuk hallani, Oceana a döntő előtt a kijevi Olimpiai Stadionban élőben is el fogja énekelni. A mérkőzéseket megelőzően, azok közben és utána jobbára egy house dance stílusú remixet fognak játszani, míg a döntő előtt várhatóan ez a verzió fogja megörvendeztetni füleinket.

Oceana számának köszönhetően nyilván világhírnévre fog szert tenni az Eb alatt és azt követően is, amiből ő és német kiadója a Embassy of Music is rengeteget fog profitálni. Az Embassy of Music kiadó (korábban Ministry of Sound Deutschland) már rutinos Eb- és vb-himnusz beszállítónak számít, a 2006-os németországi vb hivatalos számát (Bob Sinclair – Love Generation) és a 2008-as osztrák-svájci közös rendezésű Eb hivatalos zenéjét (Shaggy – Feel The Rush) is az ő szárnyaik alatt dolgozó előadók énekelték.

Hogy milyen hatalmas lehetőség és siker egy zenésznek az Eb hivatalos számát énekelni, az nem is kérdés, az UEFA hivatalos adatai alapján, a 2008-as Eb közvetítései alatt összesen 6.6 milliárd nézőt számoltak.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése